PD Mežica na facebook-u     

 

 


 


GALERIJA / MOTIVI S PECE
(fotografija: Roman Abraham)

 

        

       

       

        

        

        

        

        

        

        

 

Za fotografiranje me je navdušil Vlado Jehart, ki je redno prihajal na Peco in se ustavil na kavici v koči. Takrat sem vedno občudoval njegove fotografije in poslušal, kaj vse je doživel med obiskom gore. Pripovedoval je koliko potrpežljivosti rabiš, da posnameš res nekaj dobrega, kaj vse doživiš med zasledovanjem gamsov, belke…. Navdušil me je tako močno, da sem svoj stari fotoaparat zamenjal za boljšega, kvalitetnejšega in poskusil fotografirati tudi sam. Vedno pogosteje sem začel v zgodnjih jutranjih urah hoditi na vrh naše prelepe Pece, užival sem v sončnih vzhodih in uspel narediti nekaj posnetkov gamsov, ki so se zjutraj prikazali v vsej svoji lepoti. Vsaka uspela fotografija me je navdušila in me kot mamilo gnala naprej za še več in še boljše.

Danes sem že kar zasvojen fotograf in če le morem, zgodaj zjutraj zakorakam v planino, kjer me čakajo živali, da jih posnamem; lisico, skrito med vejami, sovo, ki me opazuje in se čudi, kdo lomasti pod njenimi drevesi, pa seveda gamse ……

Velikokrat mi dela družbo moj učitelj, krivec te zasvojenosti, Vlado, ki me je veliko naučil in sem mu za to zelo hvaležen.

Roman Abraham

 

 

 


 


   

 

  GALERIJA:

ŽIVALSKI SVET KOROŠKIH
GORA

(Vlado Jehart)

POEZIJA SVETLOBE
(Uroš Podovšovnik)

POPOTNE BELEŽKE
(Uroš Podovšovnik)

DRUŠTVENI IZLETI
(Razni Avtorji)

ZIMSKI POHOD NA
PECO
(Razni avtorji)

MOTIVI S PECE
(Roman Abraham)

DRUŽABNO
(Razni avtorji)