PD Mežica na facebook-u     

 

 


 


GALERIJA / ZIMSKI POHOD NA PECO

15. februar 2014
Zimskega pohoda na Peco se je udeležilo preko 500 pohodnikov iz vse Slovenije. Tako kot prejšnja leta, so prišli tudi planinci iz Hrvaške, Madžarske in sosednje Avstrije.
Ekstremne vetrovne razmere, ki so vladale na gori, so sicer marsikoga odvirnile od pohoda na vrh, a je bilo tudi v objemu živahnega vrveža in dobrega vzdušja v koči ter njeni okolici prav prijetno zaključiti letošnji pohod.

Pri pripravi in organizaciji pohoda je sodelovalo preko 30 ljudi. Zahvala gre vsem, Gorski reševalni službi Koroške, Gorski enoti Slovenske policije ter ekipi Planinskega društva Mežica. Zahvala velja tudi vsem planinskim vodnikom ter občinama Mežica in Črna na Koroškem, ki sta poskrbeli za prevoznost cest.

V PD Mežica se zahvaljujemo tudi vsem pohodnikom, ki so se pohoda udeležili ter tako prispevali k ohranjanju že kar tradicionalne številčnosti na tej prireditvi.

(Foto: Jure Kumer)

                                                      

 

16. februar 2013
Pohoda se je udeležilo 450 pohodnikov iz celotne Slovenije. Na pohodu so bili evidentirani tudi planinci iz ostalih držav EU – Avstrija, Madžarska, Italija.
Podeljenih je bilo 5 bronastih značk (za 4 pohode), 10 srebrnih značk (za 7 pohodov), 11 zlatih značk (za 10 pohodov) in 15 kipcev Kralja Matjaža (za 25 pohodov). Vsem pohodnikom se zahvaljujemo za udeležbo!
Pri organizaciji pohoda so sodelovali: seznam>>


(foto: Uroš Podovšovnik)

    

    

    

    

    

     

    

      

 

 

 

 

 


 


   

 

  GALERIJA:

ŽIVALSKI SVET KOROŠKIH
GORA

(Vlado Jehart)

POEZIJA SVETLOBE
(Uroš Podovšovnik)

POPOTNE BELEŽKE
(Uroš Podovšovnik)

DRUŠTVENI IZLETI
(Razni Avtorji)

ZIMSKI POHOD NA
PECO
(Razni avtorji)

MOTIVI S PECE
(Roman Abraham)

DRUŽABNO
(Razni avtorji)