PIZ BOE – DOLOMITI – 3152m/nv

DAMSKI TRI TISOČAK, ALI PA FEJST RESNA TURA

 

Tako je spoštovani planinci! Kdor je že hodil po Dolomitih ve, da so te skalne gmote res pravi »Koralni grebeni« in na te grebene je moč prilesti na več načinov. 

 

Tako smo se za to turo tudi odločili, da jo izpeljemo za najširšo množico pohodnikov, od tistih najmlajših ali najstarejših, ki si bodo del poti pomagali z gondolo, do klasičnih pohodnikov, ki bi radi dosegli svoj višinski rekord in seveda v družbo vabimo vse, ki jim je na vrh izziv priplezati po zelo zahtevni, varovani poti imenovani »Via Ferrata Cesare Piazzetta«.

Že sama vožnja do in po Dolomitih je sproščujoči izlet, tako za oči kot dušo in vračati se tja je res nekaj posebnega. Tura je morda podobna vzponu na Tofane, ki smo jo opravili nekaj let nazaj le, da je tokratna možnost uporabe gondole še povečala krog obiskovalcev. Piz Boe, tritisočak s planinsko postojanko prav na vrhu resda ni Matterhorn, a za nekoga je ta višina mejnik in dobrodošli, da ga dosežete.

 

Razdelili se bomo v tri skupine: 

  •  Vzpon z gondolo in nato uro in pol hoda po nezahtevni poti do vrha, 200 višinskih metrov (primerno za otroke in starejše, z zmerno kondicijo)
  • Vzpon od parkirišča do vrha po uhojeni in nezahtevni poti, 3,5 ure , 900 višinskih metrov (primerno za vse, ki vsaj malo hodijo po hribih) 
  • Vzpon po zelo zahtevni, varovani poti Piazzetta (zelo, zelo zahtevna pot, primerna za vse, ki so močni v rokah in brez vrtoglavice, ena zahtevnejših smeri v Dolomitih, čas vzpona 4 ure)

Na izlet bi se podali v soboto 29.06.2019 z zgodnjim štartom ob 4,30 uri izpred avtobusne postaje v Mežici. Prevoz bomo organizirali skladno s številom prijav, kar pogojuje tudi stroške prevoza na posameznika. Okvirni stroški prevoza bodo znašali cca. 38,00! Strošek gondole znaša 20,00€! 

Spotoma si bomo ogledali še Cortino di Ampezo, jezero Misurina in skalno gmoto Treh Cin! 

Prijave zbiramo do 24.06.2019 na naslovu steberteam@gmail.com ali pdmezica@gmail.com! Odgovorni vodnik na turi je Boštjan Lesjak, ki je dosegljiv na GSM 040-41-90-60, sodelujejo pa še ostali vodniki PD Mežica!

Obvezna oprema za plezalno pot je plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada, rokavice in lahki planinski čevlji, ki vam bodo prijeli na gladki skali. Vsem pa priporočamo, da si uredite zavarovanje za tujino! Prisrčno vabljeni in ne čakajte s prijavami na zadnji dan, ker je logistika zahtevna!

 Vodnik PD Mežica, Boštjan Lesjak

X