Dolomiti Lagazuoi Piccolo

 

Pozdravljeni hribolazci! 

Ja, pride kakšno leto, ko vsi »rinejo« na neko znano, morsko destinacijo in očitno je letos tudi pri nas tako, pa nič hudega. 

Ponovno gremo namreč v Dolomite, kaj moremo, če so pa tako edinstveni, spektakularni, obsežni in idealni. 

Tokratni izbor je ponovno namenjen najširši množici ljubiteljev planin in pristop in vzpon na goro nista zahtevna oziroma dajeta možnost izbire; atraktivna pot skozi galerije, klasična uhojena pot, brez melišč in posebnih nevarnosti ali turistična, z gondolo.

Ravno zadnja je zagotovo krivec, da je gora množično obiskana, a tisto pravo samoto, tišino, prš, jutranjo roso in sončni zaton boste najbolje doživeli na lastnem izletu.

 V našo družbo vas tokrat vabimo, da vam odkrijemo in pokažemo še kanček Dolomitov, kjer morda sami še niste hodili. Prijetna družba in trud vodnikov pa bosta zagotovo naredila krasen izlet in ob povratku boste lahko naredili kljukico več v svojem spominu. 

Na vandranje se bomo podali 07.09.2019 z odhodom ob 4. uri zjutraj izpred avtobusne postaje v Mežici. Prijave zbiramo do vključno 02.09. na naslovu pdmezica@gmail.com in stebertem@gmail.com oziroma telefonsko vodniku Boštjanu Lesjaku GSM 040-41-90-60.

 

Za katerega koli od izbranih vzponov ne potrebujete nobene tehnične opreme razen čelade in čelne svetilke za vse, ki boste za vzpon izbrali pot skozi galerije. 

Gora je namreč poznana iz prve svetovne vojne, ko so vojaki goro temeljito preluknjali in izdelali skrivne prehode vse do vznožja pod vrhom 2778m/nv.

 Treba pa je poudariti, da so na tej poti stopnice, katere bi morda komu lahko povzročale pomanjkanja »sape«, tako odsvetujem tistim, ki se hitro zadihate ali imate »kratek-nizek korak.

 

 

Za slednje sta primerni obe ostali varianti, za pot na vrh pa bomo porabili nekje dve uri, odvisno od zmožnosti posameznega od udeležencev. 

Da pa bo izlet še lepši, vas bomo povabili še na Dolomitsko plažo, kjer vam bomo ob pijači in dih-jemajočem razgledu razkrili skrivnost povratne poti in ogled še ene posebnosti, ki jo je naredila narava. 

Za pot v tuja gorstva si prosim uredite turistično zavarovanje oziroma se včlanite v planinsko društvo in posledično pridobite tudi kritje za stroške reševanja. Ne gre za ustrahovanje ampak za dejstvo, da to moramo imeti urejeno ob sleherni aktivnosti izven RS!

 Povratek domov je predviden za 23. uro!

 

Strošek izleta znaša 38€ in zajema stroške prevoza in zasluženo pijačo na Dolomitski plaži!

Prisrčno vabljeni in pohitite s prijavami, da bomo lažje uredili komforten prevoz! 

Vodnik PD Mežica, Boštjan Lesjak

X