Po poteh rudarjev

Planinsko društvo Mežica dne 06. 07. 2019, v sodelovanju s Turističnim rudnikom in muzejem »Podzemlje Pece«, prireja 5. pohod Po poteh rudarjev. Zbirališče je ob 7.30 uri na glavni avtobusni postaji Mežica. 

Sedaj že tradicionalno se bomo z organiziranim prevozom odpeljali do vhoda v jamo na Igrčevem nad Črno na Koroškem. Od tam pa nas bo pot vodila že po znani trasi skozi nekdanje rudarske rove do izhoda na Bregu. Spustili se bomo po nekdanjem smučišču vse do infocentra Geopark Karavanke in muzeja »Podzemlje Pece« na Glančniku v Mežici, kjer se bo pohod uradno zaključil.

Po zaključku pohoda, bo za vse udeležence pohoda možen brezplačen ogled muzejske zbirke.

Predviden čas hoje: 3 ure 

Posebni pogoji v rudniku ( stalna tempreratura okoli 10°C, popolna tema, nizki stropi rovov,…) zahtevajo dodatno zaščitno opremo. Uporaba čelade, čelne svetilke, toplih oblačil je obvezna. Za vse našteto morajo pohodniki poskrbeti sami. (Veljajo tudi kolesarske čelade, nekaj pa jih imamo na voljo tudi mi). Strošek je 5€, lahko ga poravnate v društvenih prostorih PD Mežica ali na samem štartu. V strošek je vštet prevoz in KNAPOVŠKA MALICA (po končanem pohodu)

CPrijave se zbirajo do 04. 07. 2019 na telefonsko številko 

02 82 35 378 (Pisarna PD Mežica) 

031 436 456 (Jure Vogel) 

031 657 020 (Suzana Kumer)

X